Jongeren terroriseren zwembad Meerssen: ‘We worden weleens met flessen nagegooid’

Print
Jongeren terroriseren zwembad Meerssen: ‘We worden weleens met flessen nagegooid’

Afbeelding: Johannes Timmermans

Meerssen - Het openluchtzwembad Meerssen wordt sinds dit zwemseizoen geterroriseerd door een groep jongeren. Ze houden zich niet aan de regels waardoor er gevaarlijke situaties ontstaan voor andere gasten.

Dat laat het zwembad woensdag weten.

Jeugd weigert mee te werken
De jongeren halen gevaarlijke stunts uit, gooien prullenbakken om en vervuilen het liggedeelte met rommel. Wanneer het personeel ze hierop aanspreekt, worden de medewerkers uitgescholden en weigeren ze mee te werken. “We worden weleens met flessen nagegooid. Ons meubilair wordt vernield en als we vragen wie dat gedaan heeft, wijst iedereen naar elkaar”, laat de voorzitter van het zwembad weten, die niet bij naam genoemd wil worden uit angst voor represailles. 

Het zwembad is het beu en vindt dat hier iets tegen gedaan moet worden. “Het kan toch niet zo zijn dat de jongeren na sluitingstijd terugkomen om verder kattenkwaad uit te halen”, zegt de aangedane voorzitter. Na sluitingstijd klimmen ze over het hek en gaan ze verder met klieren. En een nieuw hekwerk kan het zwembad zich niet permitteren. Voorzitter: “Het zwembad is zo’n vier hectare groot en een fatsoenlijk hekwerk zal wel tegen de zestigduizend euro kosten. En dat geld hebben wij gewoon niet”.

Hulp van buitenaf
Volgens het zwembad doet de politie niks en worden er straatcoaches ingezet om zwembad Meerssen te ondersteunen in deze kwestie. Het zwembad heeft zelf bij de gemeente aan de bel getrokken. “Ik wil alles aangrijpen om dit op te lossen. Ik wil niet dat mijn andere badgasten hiervan de dupe worden”, aldus de voorzitter. De gemeente is dinsdag het gesprek aangegaan met het zwembad. “Donderdag is er overleg en dan krijg ik te horen wat de gemeente hier tegen gaat doen.”

Echter laat politie Meerssen weten wél op de hoogte te zijn van de problemen die zich voordoen bij het zwembad. Daarom roept de politie bezoekers van het zwembad op, die te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag van de jeugd, dit te melden bij de politie. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen