Hoeveel openbare toiletten telt Maastricht?

Print
Hoeveel openbare toiletten telt Maastricht?

Afbeelding: Ingimage

Voor mensen die problemen hebben hun urine of ontlasting op te houden zijn voldoende openbare toiletten van groot belang om de deur uit te durven gaan. De Continentie Stichting Nederland wil van Maastricht en de overige gemeenten weten of bereikbare openbare toiletten deel uitmaken van het beleid.

Ook wil de landelijke stichting, die problemen van mensen met incontinentie onder de aandacht brengt, weten hoeveel openbare toiletten Maastricht telt, hoe bereikbaar ze zijn, waar ze te vinden zijn en wanneer ze open zijn.

VN verdrag
De stichting beroept zich op een VN verdrag over rechten van personen met een handicap. Onvoldoende openbare toiletten hindert mensen met incontinentie-problemen om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij, aldus Continentie Nederland. "Velen van hen durven amper de deur uit, omdat ze bang zijn niet tijdig een toilet te kunnen vinden. Daarom moeten er in elke gemeente voldoende goed bereikbare openbare toiletten zijn, zowel voor mannen als voor vrouwen."

Nationale Plasdag
De stichting wil de inventarisatie van openbare toiletten bekend maken op donderdag 20 september, de dag die is uitgeroepen tot Nationale Plasdag.

 

Meer informatie: continentie-stichting.nl

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →