Apollobad Melick wordt gerenoveerd

Print
Apollobad Melick wordt gerenoveerd

Het Apollobad in Melick in 2016. Afbeelding: De Limburger

Melick - De nieuwe eigenaar van het Apollobad in Melick, Laco, wil het complex flink gaan verbouwen. Het bedrijf moest voor de zomer aangeven hoe het zwembad weer levensvatbaar kan worden.

In het ondernemingsplan wordt onder meer voorgesteld om een centrale hal met horeca te maken vanwaaruit bezoekers zowel het zwembad, de zalen als de sporthal kunnen zien.

Het zwembad wordt als eerste aangepakt, stelt directeur Bert Lavrijsen die nog niet teveel details kwijt wil zolang er nog geen groen licht van de gemeente is. Het plan met de titel ‘Sportief Geluk Roerdalen’ wordt momenteel door het gemeentebestuur beoordeeld.

Ondernemingsplan
Laco kocht het complex per 1 fe­bruari van dit jaar van de gemeente die het al jaren wilde sluiten. Verzet van gebruikers leidde uiteindelijk tot de overdracht naar de nieuwe eigenaar. Die kreeg tot 1 juli de tijd om een geschikt ondernemingsplan in te dienen.

Dat is volgens een woordvoerster van de gemeente op 22 juni gebeurd. De gemeente bestudeert de plannen nog, stelt ze. "De eerste indruk is dat het een positief plan is dat is opgesteld volgens de voorwaarden in de koopovereenkomst met Laco."

De overname betekent voor gebruikers dat in september de prijs omhoog gaat. Zwemlessen en losse kaartjes worden duurder, erkent Lavrijsen. "De prijs is de afgelopen jaren wat achtergebleven. Verhoging roept in eerste instantie altijd weerstand op, maar in de praktijk blijkt dat je juist meer mensen trekt als je voor dat extra geld ook meer kwaliteit levert."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →