Kroatië verslaat Engeland en laat WK-sprookje voortduren

Print

Afbeelding: Reuters/AD

Niet Engeland, maar underdog Kroatië is zondag de tegenstander van Frankrijk in de WK-finale. De Kroaten versloegen Engeland met 2-1 na een doelpunt van Mandzukic in de verlenging.

Engeland was nog vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen na een geweldige vrije trap van Kieran Trppier. In de tweede helft kwam Kroatië op gelijke hoogte via Ivan Perisic. 

In het restant van de officiële speeltijd werd niet meer gescoord waardoor er verlening aan te pas moest komen. Beide ploegen kregen een aantal goede kansen op een tweede doelpunt, maar faalden. In de tweede heflt van de verlenging was het Mandzukic die Kroatië op voorsprong schoot.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.