Niet meer Valkenburgse balkons in steigers

Print
Niet meer Valkenburgse balkons in steigers

Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Valkenburg / Walem - Het is niet nodig om nog meer balkons van de Erensflat in Valkenburg te stutten. Inspectie heeft uitgewezen dat er geen gevaar is dat er balkons naar beneden komen.

Eén balkon van een appartement in de flat aan de Dr. Erensstraat moest vorige week vrijdag in allerijl gestut worden. In het balkon waren grote scheuren ontstaan. Bij nader onderzoek door specialisten van de gemeente Valkenburg aan de Geul bleek dat het balkon in dermate slechte bouwkundige staat verkeerde, dat het in de steigers gezet moest worden.

Verdere maatregelen niet nodig
Alle andere bewoners van de flat kregen meteen te horen dat ze tot nader order hun balkons niet mogen betreden. De balkons van de Erensflat zijn allemaal op hetzelfde moment en op dezelfde manier gebouwd. De gemeente ging er derhalve van uit dat alle andere balkons ook in vergelijkbaar slechte staat verkeerden. Maar dat is niet het geval. Dinsdag en woensdag  hebben specialisten alle balkons in het complex visueel nader onderzocht. Daaruit is naar voren gekomen dat er geen aanleiding is om verdere maatregelen te nemen.

Toch mogen bewoners hun balkon nog niet op. Er volgt op korte termijn nog een radiologisch onderzoek. Dit wordt gedaan omdat niet duidelijk is hoe de ophangconstructie van de balkons er precies uit ziet. Omdat dit onderdeel van de originele bouwtekeningen uit 1964 ontbreekt, is niet bekend waar de wapening precies zit.