Heerlen pakt achterstallig onderhoud groen aan

Print
Heerlen pakt achterstallig onderhoud groen aan

Kayra, de hond van de Heerlense Cindy Caenen-Koch, heeft een kop vol met grasaren na een rondje wandelen. Afbeelding: facebook Cindy Caenen-Koch

De gemeente Heerlen wil de komende weken de achterstand op het gebied van groenvoorzieningen aanpakken. Met name over de uitlaatplekken voor honden wordt geklaagd.

Wethouder Charles Claessens (CDA, Beheer en Onderhoud) geeft aan dat het probleem bekend is. "Door het groeizame weer van de afgelopen tijd is het onkruid snel gegroeid en we zijn niet bij met snoeien. Daarover hebben al meerdere burgers en raadsfracties aan de bel getrokken. We willen de achterstand de komende weken inlopen."

Grasaren
Hondenbezitters ergeren zich al weken aan de slechte staat van de uitlaatplekken in Heerlen. Doordat het gras hier hoog staat, zit het gras ook vol met grasaren. Deze scherpe uitlopers kunnen door de vacht en huid van honden dringen, waar ze blijven steken. Naast extra schoonmaakwerk voor baasjes kan dit ook ontstekingen bij honden veroorzaken.

Lees ook: Baasjes en honden ergeren zich aan niet gemaaide uitlaatplekken

Claessens waarschuwt wel dat hondenbezitters nu niet moeten verwachten dat de uitlaatplekken er meteen als biljartlakens bij zullen liggen. "Het kan ook zijn dat de afdeling onderhoud bij losloopplekken een deel van het veld maait. Dan wordt er een strook van de loosloopplek bijgewerkt."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →