Venrays bedrijf wil op Laarakker in Haps verder groeien

Print
Venrays bedrijf wil op Laarakker in Haps verder groeien

Bedrijvenpark Laarakker langs de A73 bij Haps. Afbeelding: Ed van Alem

Venray - Nuvita, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het tabletteren, capsuleren, coaten en verpakken van voedingssupplementen, bouwt komend najaar een vestiging op bedrijventerrein Laarakker langs de A73 in Haps.

Directeur Henk van Dreumel, de Cuijkse wethouder Maarten Jilisen en Olaf de Croon, directeur bedrijvenpark Laarakker, zetten woensdag hun handtekeningen onder de contracten voor de komst van de Venrayse onderneming. 

Nutricia
Nuvita kan op de huidige bedrijfslocatie in Venray niet meer verder groeien. Op Laarakker, waar Nutricia pal aan de snelweg zijn nieuwste melkfabriek bouwt, is volop ruimte. Veel bedrijfsgrond ligt nog braak. Inmiddels is 21,8 hectare uitgegeven van in totaal 66. Nuvita heeft een perceel gekocht van 1,9 hectare op Laarakker Noord. Vooralsnog heeft het Limburgse bedrijf genoeg aan 1,3 hectare. 

Nuvita, twintig jaar geleden als familiebedrijf opgezet, begint in Haps met zo'n veertig man aan personeel. Dat groeit, aldus het bedrijf, waarschijnlijk uit naar honderd medewerkers. Behalve eigen land als afzetmarkt, exporteert het bedrijf producten naar landen als Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Finland en Oostenrijk. 

Wethouder Maarten Jilisen laat weten trots te zijn dat 'dit ambitieuze bedrijf zijn groeiplannen in onze gemeente gaat realiseren'. 'Groei van werkgelegenheid is van groot belang voor onze gemeente', aldus Jilisen. 

Nijmegen
Directeur Van Dreumel is blij met Haps als nieuwe vestigingsplaats. Omdat veel kennis over de markt waarin Nuvita actief is, in de regio Nijmegen zit. Ook menig werknemer van het Venrayse bedrijf woont in die regio. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →