Laaiende inwoners Aijen graven uit protest dijk af

Print
Inwoners van Aijen protesteren donderdagmiddag tegen een extra dijkverhoging langs de Maas.

Ze zijn laaiend op het Waterschap Limburg dat hen belazerd zou hebben. Een aantal Aijenaren verliest het uitzicht op de Maas. Uit protest zijn ze begonnen met het afgraven van de dijk. 

Belazerd
Een bijeenkomst woensdagavond in het Veerhuis van het Waterschap Limburg viel totaal verkeerd bij de inwoners van het Bergense kerkdorp. Die voelen zich belazerd en misleid door het Waterschap dat in Limburg verantwoordelijk is voor de aanleg van dijken langs de Maas. Het steekt de Aijenaren vooral dat de vertegenwoordiger van het waterschap woensdagavond arrogant en laconiek reageerde op de ongerustheid van de Aijenaren. 

Het Waterschap heeft inmiddels gereageerd op de commotie over de dijken in Bergen. In een persverklaring schrijft het Waterschap onder meer: “ Het verschil tussen de actuele hoogte en de definitieve hoogte bedraagt tussen de 6 en 32 cm. Deze hoogte verdwijnt doorgaans binnen drie jaar door het zakken van de dijk door zogenaamde zetting en klink. Bij de aanleg van iedere dijk vindt klink en zetting plaats; dit betekent dat de dijk nog zakt onder invloed van massa en weersomstandigheden. “

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee