'Meer toezicht sportcomplex Bunde nodig na brandstichting'

Print
'Meer toezicht sportcomplex Bunde nodig na brandstichting'

Afbeelding: iStock

Bunde - Er moet meer toezicht komen rond sportcomplex Heiveld in Bunde.

Dat zegt aankomend voorzitter Ron Yerna van voetbalclub VV Bunde, waar woensdagavond een deel van een sportveld afbrandde, nadat een afvalcontainer in brand was gestoken.

Rotte appels
Volgens Yerna heeft dat te maken met een groep jongeren die geregeld in en rond het sportpark aanwezig is. “De meesten willen gewoon een balletje trappen, dat is geen probleem. Maar er zitten vermoedelijk enkele rotte appels bij”, zegt Yerna. Volgens hem hebben meer verenigingen op het sportpark te maken met inbraken en vernielingen. Zo is eerder ingebroken bij de scouting en de hockeyclub. De problemen zijn bij de politie bekend. Volgens een woordvoerster kan de politie ingrijpen als er getuigen zijn. Op dit moment loopt er geen onderzoek.

Cameratoezicht
De groep van enkele tientallen jongeren zwerft door de gemeente. Volgens Yerna houden toezichthouders geregeld een oogje in het zeil, maar is dat niet afdoende. Hij wil dat  politie en Bijzonder Opsporings Ambtenaren (BOA’s) vaker controleren, of desnoods cameratoezicht instellen. Daarover is de club al jaren in gesprek met de gemeente, zegt Yerna. Hij wil ook kijken of maatschappelijk werkers van Trajekt de jongeren kunnen aanspreken.

Woensdagavond kreeg de brandweer kort voor negen uur een melding van een brand op een van de kunstgrasvelden. Toegesnelde brandweerlieden hadden het vuur binnen tien minuten onder controle. Op het veld bleek ook een hoop afval achtergebleven. De omvang van de schade is niet bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →