Campagne moet fiets-chaos bij station stoppen, vanaf oktober worden ze verwijderd

Print
Campagne moet fiets-chaos bij station stoppen, vanaf oktober worden ze verwijderd

Er staan nog een paar honderd fietsen bij de nieuwe fietsenstalling, op het stationsplein. Maar dat gaat veranderen. Afbeelding: Annemiek Mommers

Maastricht Bereikbaar start zaterdag 14 juli op het Stationsplein met de campagne 'Staat 'ie goed?' Fietsers worden aangesproken om niet lukraak op het plein te parkeren, maar in de ondergrondse fietsenstalling. Vanaf oktober worden fout geparkeerde fietsen en scooters zonder pardon verwijderd.

Een speciaal promotieteam zal zaterdag 14 juli fietsers wijzen op de mogelijkheid om van de begin dit jaar geopende ondergrondse fietsenstalling gebruik te maken. De campagne die zaterdag start, duurt tot 1 oktober. Vanaf 1 oktober wordt actief opgetreden tegen foutgeparkeerde fietsen en scooters op het Stationsplein.

Lukraak
De overvloed aan geparkeerde fietsen was jarenlang een probleem op het Stationsplein. Vele honderden lukraak geparkeerde fietsen ontsierden de omgeving van het stationsgebouw.

3000 fietsen
Een ondergrondse bewaakte stalling voor het stationsgebouw biedt plaats biedt aan circa 3000 fietsen. De eerste 24 uur is het stallen gratis. Desondanks wordt er nog veel te weinig van de stalling, waarvoor de gebruiker een OV-pas of een leenpas moet tonen, gebruik gemaakt.


 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →