Eerste ‘Jan Linders’ boven de grote rivieren

Print
Eerste ‘Jan Linders’ boven de grote rivieren

Afbeelding: De Limburger

De Limburgse supermarktketen Jan Linders opent begin 2020 een vestiging in Wageningen, de eerste boven de grote rivieren.

De grootgrutter met hoofdkantoor in Nieuw-Bergen runt een filiaal in Arnhem, maar dat staat in het zuidelijke stadsdeel, onder de Rijn.

"Ja, de winkel in Wageningen ligt helemaal aan de rand van ons gebied”, bevestigt woordvoerster Stephanie van Bolderen van de supermarkt die zijn zuidelijke imago koestert. "We hebben onze groeiambities nooit onder stoelen of banken gestoken: we zoeken groei in ons huidige marktgebied én aan de randen. Deze kans kwam op ons pad.”

In Limburg

Jan Linders exploiteert ook supers in Brabant en Gelderland, al staat meer dan de helft van de filialen in Limburg. Van Bolderen stelt dat Jan Linders geen concrete plannen heeft om verder het land in te gaan. "We hebben geen expansiedrift naar het noorden toe. Maar zeg nooit nooit.”

Nieuwbouw

De nieuwe super in Wageningen wordt redelijk groot, met 1300 vierkante meter winkelvloer. De nieuwbouw verrijst op het terrein van een rouwcentrum dat onder de sloophamer komt. De winkel neemt straks het personeel van een naburige Spar over die over een tijdje gaat sluiten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →