Samenwerking omroepen Bergen en Gennep

Print
Samenwerking omroepen Bergen en Gennep

Afbeelding: iStock

Gennep - Maasland Radio in Bergen gaat samen met GennepNews televisie maken. Onder de naam TVLtv zenden de Bergense en Gennepse lokale omroep vanaf 1 september om de dag een eigen lokaal programma uit.

GennepNews is onderdeel van omroepstichting SMOG en is sinds enkele maanden officieel aangewezen als lokale omroep van Gennep.

In Bergen is BAVLOS, dat ‘moeder’ is van Maasland Radio, de vergunninghouder. BAVLOS en SMOG willen door samen te werken de omroep professionaliseren. Ook levert redactionele samenwerking en het digitaal uitzenden van televisieprogramma’s financiële voordelen op, aldus een verklaring van de omroepen.

Oplossing
Voorzitter Joris van Agt van GennepNews: “Omdat het onmogelijk is 24 uur per dag (relevante) content te maken over kleine gemeenten als Bergen en Gennep, en wij de inwoners van beide gemeenten toch willen voorzien van een televisiekanaal hebben we de ideale oplossing gevonden.”

Maasland-directeur Vince Beijersbergen vult aan: “Zo wordt het mogelijk om ook in kleinere gemeenten een volwaardige lokale omroep te verzorgen die dagelijks nieuws en informatie brengt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →