Samenwerking omroepen Bergen en Gennep

Print
Samenwerking omroepen Bergen en Gennep

Afbeelding: iStock

Gennep - Maasland Radio in Bergen gaat samen met GennepNews televisie maken. Onder de naam TVLtv zenden de Bergense en Gennepse lokale omroep vanaf 1 september om de dag een eigen lokaal programma uit.

GennepNews is onderdeel van omroepstichting SMOG en is sinds enkele maanden officieel aangewezen als lokale omroep van Gennep.

In Bergen is BAVLOS, dat ‘moeder’ is van Maasland Radio, de vergunninghouder. BAVLOS en SMOG willen door samen te werken de omroep professionaliseren. Ook levert redactionele samenwerking en het digitaal uitzenden van televisieprogramma’s financiële voordelen op, aldus een verklaring van de omroepen.

Oplossing
Voorzitter Joris van Agt van GennepNews: “Omdat het onmogelijk is 24 uur per dag (relevante) content te maken over kleine gemeenten als Bergen en Gennep, en wij de inwoners van beide gemeenten toch willen voorzien van een televisiekanaal hebben we de ideale oplossing gevonden.”

Maasland-directeur Vince Beijersbergen vult aan: “Zo wordt het mogelijk om ook in kleinere gemeenten een volwaardige lokale omroep te verzorgen die dagelijks nieuws en informatie brengt.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen