Speeltuin Brunssum na zomer echt af

Print
Speeltuin Brunssum na zomer echt af

Afbeelding: Luc Lodder

Brunssum - De speeltuin in het Schutterspark is na de zomer helemaal klaar. De voorziening is al wel deels open voor publiek. Gemeente en beheerder steken ieder een ton in de verbetering.

De opknapbeurt was nodig omdat veel toestellen verouderd waren. Ze dateerden nog uit de tijd van de mijnen en zijn afgekeurd. Ook het sanitair en ontmoetingsgebouw voldeden niet meer. Inmiddels zijn een aantal toestellen vervangen.

Aanbod
Gemeente en beheerder Arno Schutte van Schutterspark bv. willen ook het aanbod verbreden met voorzieningen voor ouderen. Naast de speelplek voor peuters en kleuters en voor kinderen van 6 tot 12 jaar komen er ook een ontmoetingshoek voor wat oudere kinderen, een ouder-kindschommel, een trimbaan, skelterbaan en jeu-de-boulesbanen. Verder is of wordt de speeltuin uitgebreid met een kabelbaan, klimparcours, touwbrug, en waterspeelplaats.

De entreeprijs moet op een aanvaardbaar niveau blijven .

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →