Toch woningen in ’t Ven-Oost

Print
Toch woningen in ’t Ven-Oost

Het Venlose kerkdorp ’t Ven Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo -

Stichting Het Venster gaat toch woningen ontwikkelen in ’t Ven-Oost. Daar is ruimte voor in totaal 62 huizen.

Stichting Het Venster gaat een plan uitwerken voor maximaal vijftig woningen rondom de zogeheten Maasmeander in ’t Ven-Oost. Dit gaat voornamelijk om grond langs de Nieuw Goltenweg. Daarnaast staat de gemeente Venlo op diverse plekken in het gebied maximaal tien tot twaalf woningen toe. Die mogen particulieren zelf ontwikkelen.

Overeenkomst
Stichting Het Venster, waarin grondeigenaren zijn verenigd, had in eerste instantie het plan 350 woningen te bouwen in ’t Ven Oost. Het kwam in 2008 tot een overeenkomst met de gemeente. Een aantal hectare met (verouderde) kassen zou wijken voor de huizen. In 2015 werd dat aantal teruggebracht tot 154. Destijds meldde de gemeente dat het aanvankelijke aantal van 350 als gevolg van de economische crisis niet meer realistisch was.

Onacceptabel
Eind vorig jaar ging er volledig een streep door het plan voor 154 woningen omdat Stichting Het Venster bezwaar maakte tegen het eigen initiatief en de gemeente Venlo vroeg om meer woningen te mogen bouwen. Dat was voor de gemeente onacceptabel. Het Venster meldde destijds dat het plan met enkel 154 woningen financieel niet haalbaar zou zijn.

Uit de raadsinformatiebrief die de gemeente Venlo gisteren verstuurde over de ontwikkelingen in ’t Ven-Oost staat niet waarom Het Venster nu toch minder huizen gaat ontwikkelen. De stichting zelf was donderdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →