Waterschap reageert op commotie: 'Dijk Aijen zakt nog'

Print
Het klopt dat de dijk in Aijen hoger is dan het Waterschap eerder had gecommuniceerd. Volgens het Waterschap zakt de dijk de komende jaren nog door zogenaamde zetting en klink

"Bij de aanleg van iedere dijk vindt klink en zetting plaats; dit betekent dat de dijk nog zakt onder invloed van massa en weersomstandigheden", schrijft het Waterschap in een verklaring. Daardoor is de dijk nu tussen de 6 en 32 centimeter hoger. Binnen drie jaar zakt de dijk zijn definitieve hoogte.

Opschudding
Donderdagmiddag was er opschudding ontstaan in het dorp nadat was gebleken dat een aantal Aijenaren het uitzicht op de Maas verliezen door de dijk. Uit protest zijn begonnen een aantal inwoners daarom met het afgraven van de dijk

Inwoners voelen zich belazerd en misleid door het Waterschap dat in Limburg verantwoordelijk is voor de aanleg van dijken langs de Maas. Het stak de Aijenaren vooral dat de vertegenwoordiger van het waterschap woensdagavond arrogant en laconiek reageerde op de ongerustheid van de Aijenaren. 

Gesprek
"Het waterschap erkent dat er meer uitleg gegeven had kunnen worden over dit verschil in hoogte en wil dan ook zo snel als mogelijk met de omgeving het gesprek aangaan'', aldus het waterschap in een verklaring.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →