Situatie bij WoonGoed 2-Duizend ‘schokkend’

Print

Afbeelding: Johannes Timmermans

Reuver - De situatie die waarnemend directeur Ton Mans bij WoonGoed2Duizend aantrof, was "schokkend".

Het ziekteverzuim was 25 procent. Ook de directeur en haar adjunct zaten ziek thuis, ofwel twee van de drie leden van het managementteam. "Ik was vleugellam." De voorzitter van de raad van commissarissen was opgestapt. Verder boterde het niet tussen directie en raad van commissarissen en was het personeel verdeeld in twee kampen.

Puinruimen
Dat vertelt Mans in een interview met De Limburger. Hij is aangesteld om puin te ruimen bij de Reuverse corporatie, nadat die onder verscherpt toezicht was geplaatst door de Autoriteit Woningcorporaties. Vanaf 2016 viel WoonGoed tevens onder ‘bijzonder beheer’ van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw vanwege hoge, financiële risico’s.

Opdracht
De Autoriteit Woningcorporaties geeft WoonGoed tot 1 juli 2019 de kans om orde op zaken te stellen. Mans kreeg de opdracht te onderzoeken of de corporatie daartoe op eigen kracht in staat is of dat ze moet fuseren met een andere corporatie. Gesteund door werknemers, huurders en gemeenten is de interim-directeur overtuigd dat een doorstart kansrijk is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →