VVV-sterkhouders Leemans en Van Crooij naar PEC

Print
VVV-sterkhouders Leemans en Van Crooij naar PEC

Afbeelding: ANP Pro Shots

Venlo - Clint Leemans (22) en Vito van Crooij (22) verruilen VVV voor PEC Zwolle. Middenvelder Leemans tekent een contact voor drie jaar, terwijl aanvaller Van Crooij zijn handtekening onder een verbintenis van vier seizoenen zet. Beide spelers hadden nog een contract tot de zomer van 2019 in Venlo.

"We zijn blij met deze deal. Over de hoogte van de transfersom doen we geen uitspraken. Het is voor Vito en Clint tevens hartstikke mooi dat ze een stap vooruit maken in hun carrière", aldus VVV-directeur Marco Bogers.

Investeringsfonds
De transfersom die VVV overgemaakt krijgt van de Zwollenaren kan overigens niet volledig uitgegeven gaan worden aan nieuwe spelers. Een groot deel ervan moet terug naar het investeringsfonds dat door VVV drie jaar geleden in het leven werd geroepen. "Destijds zaten we financieel gezien in een moeilijke periode en heeft een groep investeerders ons er doorheen geholpen. Nu moeten we onze verplichtingen nakomen", zegt Bogers die tegelijkertijd wel aangeeft dat VVV zich nog gaat versterken. "We willen graag nog spelers voor aan de buitenkant voorin aantrekken."

Publiekslieveling
Vito van Crooij doorliep de gehele jeugdopleiding van VVV en debuteerde in het seizoen 2013-2014 in het eerste elftal onder René Trost tijdens de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd tegen Achilles’29. Van Crooij werd met de komst van Maurice Steijn het seizoen daarop een vaste waarde en groeide later uit tot publiekslieveling.

Promotie
Clint Leemans kwam in de zomer van 2016 over van Jong PSV.  Leemans onderscheidde zich meteen en was in zijn eerste seizoen met twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen RKC (2-2) zelfs hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de promotie naar de eredivisie. In de eredivisie was Leemans afgelopen seizoen goed voor tien competitiedoelpunten.