Sportpark Griendtsveen wordt toch geen camping

Print
Sportpark Griendtsveen wordt toch geen camping

Afbeelding: Google

Griendtsveen - Voormalig sportpark De Wiek in Griendtsveen verandert toch niet in een minicamping met groepsaccommodatie.

Volgens de gemeente Horst aan de Maas hebben de initiatiefnemers van camping De Griendt zich teruggetrokken. Daarom wordt het voormalig gemeentelijk sportpark opnieuw te koop aangeboden.

Kantine
Geïnteresseerde partijen kunnen voor 1 september een plan indienen bij Horst aan de Maas. Het is ook mogelijk om alleen in te schrijven voor de voormalige kantine met kleedkamers en parkeerplaats of alleen te bieden op de twee voetbalvelden. Voorwaarde is wel dat partijen een plan met maatschappelijke of recreatieve functie indienen.

Minicamping
Vorig jaar besloot het toenmalige college van B en W medewerking te verlenen aan het initiatief van Harrie Gielens en Monique van den Berkmortel het sportpark om te vormen tot minicamping en groepsaccommodatie De Griendt. Bedoeling was de oude kantine en de kleedkamers te transformeren tot verblijfsgebouw voor maximaal 34 personen. 

Partijen
Op een deel van de voormalige voetbalvelden zou ruimte komen voor een aantal camper- en caravanplaatsen en tenten. Op een ander deel waren een voetbalveld, tennisbaan en volleybalveld voorzien. De initiatiefnemers zouden het park kopen voor 200.000 euro. Bij de gemeente meldden zich ook vijf partijen die op het oude sportpark woningen willen bouwen. De gemeente werkt daar niet aan mee, omdat ze vindt dat huizen op die plek in het dorp niet passen.