Jeugdcoaches trainen medewerkers Zwembad Meerssen na agressie

Print
Jeugdcoaches trainen medewerkers Zwembad Meerssen na agressie

Afbeelding: Johannes Timmermans

Meerssen - Jeugdcoaches gaan medewerkers van Zwembad Meerssen trainen hoe ze het beste kunnen omgaan met baldadige, jeugdige bezoekers.

Aanleiding is de regelmatige overlast die een groepje jongeren veroorzaakt in het zwembad, dat een paar maanden geleden dankzij de inzet van een groep vrijwilligers van definitieve sluiting werd gered. De jongeren zorgen volgens voorzitter Ton Scheepers voor overlast bij andere bezoekers, ze maken rotzooi op de ligweide en belagen medewerkers verbaal wanneer ze daar op worden aangesproken. Ook hebben ze een afscheidingsdraad vernield om, al dan niet na sluitingstijd, gratis binnen te kunnen komen.

Brief
"Maar dat we worden geterroriseerd, is zwaar overdreven", zo reageert de voorzitter op publicaties in de media. Hij geeft toe dat hij zelf op internet de term ‘grensoverschrijdend gedrag’ heeft gebruikt. "Maar mensen moeten niet bang worden om nog te komen." Daarom stuurde het bestuur van het zwembad gisteren een brief naar alle leden waarin wordt gesteld dat ‘alle media-aandacht zwaar overtrokken is’ en dat de problemen met de meeste jongeren inmiddels zijn opgelost.

Belangeloos
"Misschien zijn wij niet meer van deze tijd", vraagt Scheepers zich hardop af. "Alle toezichthouders krijgen binnenkort workshops van jeugdcoaches." Politie en boa’s helpen de zaak in de gaten te houden. Lange tijd leek het erop dat het zwembad, dat voorheen De Parel heette, zou moeten sluiten. De gemeente kon geen professionele partij vinden die zich over het bad wilde ontfermen. Uiteindelijk pakte een aantal Meerssenaren zich belangeloos samen om het bad, met bijdragen van de gemeente en de provincie Limburg, zelf te bestieren.

In een paar maanden tijd heeft Zwembad Meerssen meer dan 2400 abonnementhouders aan zich weten te binden.