Huldiging voor 'Rode Duivels' in Brussel

Print
Huldiging voor 'Rode Duivels' in Brussel

Afbeelding: ANP

Ongeacht de uitslag van de 'troostfinale' op het WK tegen Engeland worden de Belgische voetballers zondag gehuldigd in Brussel. Bondscoach Roberto Martinez en zijn spelers worden eerst verwacht op het koninklijk paleis en worden daarna in een open bus door de hoofdstad gereden.

Eindpunt van de rit is de Grote Markt, waar rond 15.00 uur de huldiging begint. De spelers verschijnen daar op het balkon van het stadhuis.

De 'Rode Duivels' bereikten voor het eerst sinds 1986 de halve finales. Net als 32 jaar geleden bleef België echter steken op de drempel van de WK-finale. Frankrijk was met 1-0 te sterk voor de ploeg van Martinez, die zaterdag in Sint-Petersburg met Engeland om het brons strijdt. In 1986 eindigde België op de vierde plaats, omdat Frankrijk na verlenging met 4-2 won.

Lees ook: WK-droom België spat uiteen: Frankrijk naar de finale

De huldiging in Brussel eindigt zondag rond 17.00 uur. Juist op dat moment beginnen Frankrijk en Kroatië in Moskou aan de eindstrijd van het WK. 
 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.