Weer incident in Salisbury na gifaanval

Print
Weer incident in Salisbury na gifaanval

Afbeelding: AFP

Het Britse Salisbury is opnieuw opgeschrikt door een incident dat mogelijk te maken heeft met het gifgas, waarmee eerder vier mensen werden vergiftigd.

Volgens de lokale politie is er een man van dertig jaar oud bij het incident betrokken. "Gezien de laatste incidenten in Salisbury en Amesbury nemen we voorzorgsmaatregelen om de openbare veiligheid te waarborgen."

Lees ook: Brits stel vergiftigd met zelfde zenuwgas als Skripal

De politie zou aanwezig zijn bij restaurant Zizzi's, dat eerder werd bezocht door ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Julia op de dag dat ze in aanraking kwamen met het zenuwgas novitsjok. Vader en dochter Skripal overleefden ternauwernood de aanslag en verbleven langdurig in het ziekenhuis.

Vorige week bleek ook een Brits stel uit Wiltshire, twee veertigers, in aanraking te zijn gekomen met hetzelfde zenuwgas. Daarna werden ze onwel en zijn ze naar een ziekenhuis overgebracht. De vrouw overleed niet veel later, de man ligt nog in het ziekenhuis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →