Snelle maltagliata met garnalen: hemels tafelen op de camping

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Maltagliata betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. En dat is wat deze pasta is: losjes gesneden van restjes pastadeeg, waardoor elk stukje een andere vorm heeft. Maar net zo leuk om snel te maken van verse lasagnebladen uit het koelschap van de supermarkt!

Grof gesneden stukjes pasta zijn heerlijk met deze grote garnalen met sappige tomaatjes en de friszoete toets van de muskaatdruif. Geef er luchtig brood bij om de borden tot de laatste sausdruppel schoon te vegen. Een heerlijke zomerpasta voor op de camping of in de tuin!

Maltagliati met garnalen, moscato en zoete tomaatjes
Voor 4 personen
Bereiden: 25 minuten

Ingrediënten
- 500 gram koelverse lasagne
- 4 eetlepels olijfolie
- 400 gram rauwe grote garnalen, gepeld en darmkanaal verwijderd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 500 gram troscherrytomaten
- 150 ml moscato wijn
- 2 takjes marjoraan of oregano brood, voor erbij

Nodig
- pastamachine of deegroller

Bereiding
Neem de lasagnebladen uit de verpakking en snijd de gestapelde vellen in de lengte in 3 repen. Snijd de repen vervolgens in stukjes van 3-4 cm.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de garnalen 3 minuten op hoog vuur. Schep ze uit de pan. Schenk nogmaals 2 eetlepels olijfolie in de pan. Fruit de knoflook. Voeg de tomaatjes toe en bak ze 4-5 minuten zachtjes, tot ze openbarsten en de heerlijke sappen vrijkomen.

Schenk de wijn erbij en verwarm nog even tot de wijn met de zoete tomatensappen vanzelf een heerlijke saus vormt. Druk daarbij de tomaten met een spatel iets stuk zodat de sappen goed vrijkomen.

Kook intussen de pasta in ruim water met zout in 4 min. beetgaar; roer regelmatig om. Giet de pasta af en schep de maltagliati voorzichtig door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 borden en bestrooi met de blaadjes van de marjoraan of oregano. Geef er het brood bij om in de saus te deppen.

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi