Bergen krijgt er een ambulance bij

Print
Bergen krijgt er een ambulance bij

Afbeelding: iStock

Bergen krijgt overdag een tweede ambulance naast die ziekenwagen die nu al 24 uur paraat staat.

Daar staat tegenover dat de gemeente Gennep haar ziekenwagen kwijt raakt. Deze gemeente en Mook en Middelaar worden voortaan bediend door de ambulancediensten in Boxmeer/Haps (Brabant) en Berg en Dal (Gelderland).

Gennep
Dat zijn de afspraken die de ambulancediensten in de regio’s Noord-Limburg, Brabant en Gelderland hebben gemaakt met de ziektekostenverzekeraars. Die afspraak betekent dat er op 1 augustus ook een einde komt aan een proef met het stationeren van een ziekenwagen in Gennep. Met die proef werd twee jaar geleden begonnen omdat de ziekenwagen in de kop van Noord-Limburg te vaak te laat kwam. De gemeente Gennep werkte mee aan de proef door een standplaats ter beschikking te stellen en is zeer tevreden over de resultaten van het experiment.

Met het schrappen van de ziekenwagen in Gennep krijgen de ziektekostenverzekeraars, die op moeten draaien voor de kosten van de ambulancezorg, hun zin. De verzekeraars staan op het standpunt dat ze al betalen aan ambulancezorg in Gennep omdat ze afspraken hebben met de ambulanceposten in Brabant en Gelderland.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen