Turkse Duitser en Welshman op stage bij Roda

Print
Turkse Duitser en Welshman op stage bij Roda

Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC heeft twee nieuwe testspelers op proef. Het gaat om de Turkse Duitser Alperen Sahin (20) en Brandon Lee Griffiths (20) uit Wales.

Sahin speelde bij de jeugd van VfL Bochum en Borussia Mönchengladbach. Hij kwam vorig seizoen beperkt in actie voor Borussia Mönchengladbach II, uitkomend in de Regionalliga West. Hij kwam bovendien uit voor de onder 17 – 19 van het nationale team van Turkije. Griffiths kwam afgelopen seizoen uit voor TuS Ennepetal, op het vijfde niveau in Duitsland. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij Swansea. In 9 duels scoorde hij drie keer. 

Geld
Het gaat om twee relatief onervaren jongens, dat terwijl Roda JC eigenlijk mikt op voorhoedespelers met ervaring. “Natuurlijk willen we liever iemand die direct klaar is om vijftien doelpunten in een seizoen te maken”, stelt technisch directeur Harm van Veldhoven. “Maar je kan je geld maar één keer uitgeven. Veel beschikbare spelers op de transfermarkt wachten op een beter aanbod. Wij testen nu deze jongens. Als ze overtuigen, kunnen we kijken hoe we verder gaan.”

Bassong
Datzelfde geldt min of meer voor Sébastien Bassong. De oud-international van Kameroen is al enkele dagen op proef en zal in de eerstvolgende oefenwedstrijd (zaterdag in het Parkstad Limburg Stadion tegen de contractloze profs) nog meespelen. “Daarna zullen we richting een beslissing gaan. We weten dat hij fitheid tekort komt, dus daar moeten we doorheen kijken. We kijken vooral hoe hij omgaat met het ritme van de trainingen en wat zijn meerwaarde kan zijn op het gebied van coaching en communicatie binnen het team.”

Dat Bassong een vol voetbalseizoen niet heeft gespeeld, is natuurlijk een beperking. “Maar we weten de reden waarom. Hij heeft in ieder geval geen blessures gehad. Hij heeft in ieder geval de motivatie om terug te komen. Anders zou hij ook hier niet zijn.”