Dumoulin baalt van gemaakte fouten

Print
Dumoulin baalt van gemaakte fouten

Afbeelding: ANP

Wielrenner Tom Dumoulin kon leven met het tijdverlies van een dag eerder in de Ronde van Frankrijk, maar baalde van de gemaakte fouten. "Ik baal nog steeds. Normaal kan ik teleurstellingen makkelijker achter me laten, maar er ging zo veel mis. Je weet dat het in de Tour kan gebeuren'', zei de kopman van Sunweb bij de start van de zevende etappe.

Dumoulin stond een kleine 6 kilometer voor de finish op de Mûr-de-Bretagne met een gebroken spaak langs de kant van de weg en moest in achtervolging op een jagend peloton.

Fouten
"We hebben daarbij fouten gemaakt - ik ook - en dat had niet mogen gebeuren. Als we het wat slimmer hadden aangepakt had dat de nodige seconden gescheeld'', zei de Giro-winnaar van 2017 over de manier waarop zijn ploeggenoten hem probeerden terug te brengen in het peloton.

"De jongens hadden meteen allemaal moeten wachten. Nu was ik omringd door ploeggenoten toen ik aan de beklimming begon. Toen was het eigenlijk niet meer nodig.''

Tijdstraf
Dat hij wegens 'stayeren' nog een extra tijdstraf kreeg kon hij begrijpen. "Dat was terecht, ik zat te lang achter die auto. Het enige dat ik kan zeggen is dat de jury dan wel in al dit soort gevallen een straf moet uitdelen. En dat is niet het geval.''