Loods van 18.000m2 bij haven De Kempen tussen Budel-Dorplein en Weert

Print
Loods van 18.000m2 bij haven De Kempen tussen Budel-Dorplein en Weert

Afbeelding: Meulenhof

Weert - Na de zomer wordt begonnen met de aanleg van een loods van 18.000m2 bij containerhaven De Kempen tussen Budel-Dorplein en Weert. De loods moet voor de zomer van 2019 klaar zijn.

Weert trekt zich terug
Bij de containerhaven op de grens tussen Budel-Dorplein en Weert worden jaarlijks zo'n tienduizend tot twaalfduizend containers per schip aangevoerd. De haven is een initiatief van GVT Group of Logistics uit Tilburg en Wetron in Weert. Maar sinds dit jaar heeft het Weertse bedrijf zich teruggetrokken als aandeelhouder. "De haventerminal valt nu volledig onder eigendom van GVT Group of Logistics", zegt directeur Wil Versteijnen. Volgens Versteijnen had Wetron, dat van oorsprong een wegtransportbedrijf is, weinig affiniteit met containervervoer. "Er ontstond steeds meer verwevenheid met andere bedrijven binnen GVT Group en daarom is in overleg besloten dat Wetron zich terugtrok als aandeelhouder." 

Meer vraag
Volgens Versteijnen is er steeds meer vraag naar de faciliteiten van de haventerminal. Naar aanleiding van wensen van gebruikers is ook het idee voor een loods ontstaan. "Er komt een loods van 18.000m2 meter op de terminal. Hierdoor kan direct vanaf het schip overgeladen worden. Na de vakantie starten we met fase 1." Dat behelst het realiseren van het eerste en grootste gedeelte van de loods (10.000m2). Vanaf 2019 wordt begonnen aan het laatste deel.

Uiteindelijk wil de haven uitgroeien tot een 'trimodale' overslaghaven: een knooppunt van vervoer over weg, water en spoor. Over die laatste mogelijkheid is nog onduidelijkheid. Er is een spoorverbinding aanwezig, maar er is nog geen vergunning om die te gaan gebruiken. "Vooralsnog is daarover niks bekend, de bestemmingsplanprocedure loopt nog", aldus Versteijnen.