OM: Pechtold niet de fout in met appartement, Wilders noemt het schandelijk

Print
OM: Pechtold niet de fout in met appartement, Wilders noemt het schandelijk

Alexander Pechtold (D66). Afbeelding: ANP

Er komt geen opsporingsonderzoek naar aanleiding van ruim tweehonderd aangiften tegen Alexander Pechtold wegens de schenking van een appartement. Dat meldt Justitie vrijdagmiddag in een persbericht.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zich daarnaast gebogen over andere strafrechtelijke feiten die zijn genoemd in de aangiften. Het ging om valsheid in geschrifte en belastingontduiking. Het OM is na bestudering van de stukken tot de conclusie gekomen dat er geen vermoeden is van een strafbaar feit.

Schenking
Eerder dit jaar zijn door in totaal ruim tweehonderd mensen aangiften ingestuurd vanwege de schenking van een appartement aan Pechtold begin 2017 door een bevriende Canadese oud-diplomaat. 

Van de beslissing om geen onderzoek in te stellen heeft het OM de betrokkenen op de hoogte gesteld, laat Justitie weten. Een woordvoerder van Pechtold laat weten dat hij de besluiten ter kennisgeving aanneemt.

Wilders vindt dit besluit schandelijk en dat laat hij ook blijken via Twitter. Hij noemt het OM verrot en politiek corrupt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen