Trump bij koningin Elizabeth op Windsor Castle

Print
Trump bij koningin Elizabeth op Windsor Castle

Afbeelding: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump is vrijdagmiddag op bezoek gegaan bij koningin Elizabeth. De Britse vorstin ontving het Amerikaanse staatshoofd op Windsor Castle.

Onder een stralend zonnetje, stond de vorstin al enige tijd te wachten op een podium voordat Trump en zijn gevolg de binnenplaats van het kasteel op kwamen rijden. De ontvangst bij Elizabeth is onderdeel van het bezoek dat Trump aan Groot-Brittannië brengt.

Protest
In Londen gingen duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen Trump. Betogers droegen borden met opschriften als "dump Trump'' en "blijf met je kleine handen af van vrouwenrechten''.

Meer dan 64.000 mensen hebben zich aangemeld voor demonstraties in de Britse hoofdstad. Eerder op de dag verzamelden zich al honderden mensen bij Parliament Square om een grote ballon te bekijken die Trump voorstelt als een boze, oranje baby. Betogers verwijten Trump racisme, seksisme en homofobie.

Niet welkom
De president zei eerder tegen The Sun zo veel mogelijk te willen wegblijven uit de stad. "Als ze ballonnen oplaten om me het gevoel te geven dat ik niet welkom ben, heb ik geen reden om naar Londen te gaan'', zei Trump, die zowel premier Theresa May als koningin Elizabeth op andere plaatsen ontmoet.