Tourspel rit 7: Dagwinnaar koopt cadeautje voor zijn vrouw

Print
Tourspel rit 7: Dagwinnaar koopt cadeautje voor zijn vrouw

Afbeelding: De Limburger

Er was niet alleen Nederlands succes met Dylan Groenewegen in de zevende rit in de Tour de France op vrijdag. Ook in Maastricht was er reden voor een klein feestje bij Joop Weerts. Hij was de winnaar van de dagprijs in het tourspel van De Limburger.

Weerts haalde 195 punten en versloeg daarmee zijn concurrenten met één punt verschil. Als we hem bellen, is hij verrast. “Wat leuk dat ik heb gewonnen. Ik zat televisie te kijken en had het nog niet gezien”, vertelt hij. Al had de Maastrichtenaar wel een vermoeden dat hij deze vrijdag een grote kans zou maken. “Als je de renners over de finish ziet komen dan weet je wel of daar mannen bij zitten die je in je ploeg hebt. Maar ja, het moet ook maar net goed vallen.”

Cadeautje
Dat deed het voor Weerts. En ook zijn vrouw zal blij zijn, want met de gewonnen 30 euro gaat hij een cadeautje voor haar kopen. “Om te compenseren dat ik de Tour de France nu zoveel kijk”, zegt hij met een glimlach. In de praktijk valt het wel mee, de 71-jarige Maastrichtenaar heeft ook nog veel andere drukke bezigheden. “Ik kijk wel veel sport, maar niet de hele dag hoor. Ik denk dat ik de tv meestal zo rond het laatste uur van de etappe aanzet.”

Credits
Dat Groenewegen vrijdag de etappewinst pakte, vond hij mooi. “Dat is een renner die je erbij moet hebben in je ploeg, net als een Peter Sagan bijvoorbeeld.” Naast een sprinterslijst speelt Weerts ook nog mee met twee ploegen voor het algemeen klassement. Daarmee haalde hij ooit een derde plek in het tourspel van De Limburger. “Ik heb wel regelmatig prijs, misschien omdat ik het wielrennen goed volg. Dan weet je ook hoe je een ploeg een beetje moet samenstellen.” Het systeem van de credits vindt Weerts wel een toegevoegde waarde. “Je moet op deze manier niet alleen naar de wielrenners kijken, maar ook je puntenaantal in de gaten houden.”