Kjell Knops maakt rentree na slepende blessure

Print
Kjell Knops maakt rentree na slepende blessure

Afbeelding: De Limburger/John Peters

Vrijdag de dertiende was niet bepaald een ongeluksdag voor Kjell Knops. In de oefenwedstrijd van MVV tegen SG Wattenscheid 06, maakte hij voor het eerst sinds april 2017 weer wedstrijdminuten.

Door een slepende knieblessure, plus een ernstige infectie, was het lange tijd de vraag of Knops überhaupt ooit nog kon voetballen.

Testen
Zijn contract liep afgelopen seizoen af bij Port Vale, de Engelse club waar hij twee seizoenen onder contract stond. Hij mocht nog testen bij de Engelse ploeg – de nieuwe trainer had hem immers nooit aan het werk gezien – maar de 30-jarige verdediger kiest nadrukkelijk voor een club in Nederland.

Sinds de voorbereiding van het seizoen traint Knops mee met MVV, de club waar hij doorbrak en aanvoerder was. Het doel is om aan fitheid te winnen, om zo misschien ooit nog aan de bak te komen in het Nederlandse betaalde voetbal.

Onwennig
In het duel van MVV kwam hij in de 61ste minuut in het veld voor Maxime Gunst, die stageloopt bij de Maastrichtenaren. Zichtbaar een beetje onwennig stond Knops in de laatste linie van de Maastrichtenaren, maar na vijftien maanden afwezigheid en een zware revalidatie was hem dat niet bepaald aan te rekenen.