België en Engeland zoeken troost in brons

Print
België en Engeland zoeken troost in brons

Afbeelding: AFP

Ze droomden van de wereldtitel, maar brons is het hoogst haalbare voor de Belgische en Engelse voetballers.

De twee landen strijden zaterdagmiddag vanaf 16.00 uur Nederlandse tijd in Sint-Petersburg om de derde plaats in de 'troostfinale' van het WK. België had in de halve finale moeten buigen voor Frankrijk (0-1), Engeland ging in de verlenging onderuit tegen Kroatië (1-2).

Beste prestatie
De 'Rode Duivels' kunnen hun beste prestatie ooit neerzetten op de mondiale eindronde. In 1986 bereikte het Belgische elftal ook de halve finales, waarin Argentinië met een uitblinkende Diego Maradona te sterk was (0-2). De wedstrijd om de derde plaats tegen Frankrijk ging in de verlenging verloren (2-4). ,,We hadden hier gewoon wereldkampioen moeten worden'', zei Thomas Meunier na de verloren halve finale in Rusland. ,,Maar we willen nu absoluut de derde plaats pakken en België trots maken.''

Eerder duel
België en Engeland troffen elkaar ook al in de groep. Ze begonnen aan die wedstrijd in de wetenschap dat beide landen al zeker waren van een plek in de achtste finales en dat de winnaar in de 'zwaardere' kant van het schema zou terechtkomen. De Belgen wonnen dat aparte duel met 1-0.