Info-avond over pioniers parkwoningen in Sphinxkwartier

Print
Info-avond over pioniers parkwoningen in Sphinxkwartier

Afbeelding: Mathieu Bruls architect

Het Rotterdamse bureau Urbannerdam, specialisten in zelfbouwprojecten waar bewoners opdrachtgever zijn, houdt dinsdagavond 17 juli in Infocentrum Belvédère een informatie-avond over door bewoners zelf ontwikkelde parkwoningen in het Sphinxkwartier.

In het Sphinxkwartier komt een bijzonder rijtje van vijf Parkwoningen die door de toekomstige bewoners in zelfbouw ontwikkeld worden, via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Pioniers
Pioniers kunnen hier een woning op maat maken, aan een klein privé stadspark in de nieuwe wijk op het Sphinxterrein. Urbannerdam en Bruls architecten organiseren op 17 juli een inloopavond in het Infocentrum Belvedère aan de Fenikshof 1. Belangstellenden zijn tussen 18:00 en 20:00 uur welkom.

Bouwstart na vakantie
Direct na de vakantie gaat de bouw van start van twee appartementencomplexen die door zelfbouwers zijn ontwikkeld. De Parkwoningen volgen begin 2019. Het gaat om drielaagse eengezinswoningen met een mogelijke opbouw en een parkeerplaats in de garage die ze delen met het buur-complex Sphinxtuin. 

Het Sphinxkwartier wordt de komende jaren bebouwd met circa 380 woningen in een mix van grondgebonden woningen en appartementen. Sphinx Zuid bv is de grote ontwikkelaar in het gebied, maar er is ook een kleine groep particulieren die zelf hun woningen wil ontwikkelen.