Politie maakt zich ernstig zorgen over verdwenen student uit Maastricht

Print
Politie maakt zich ernstig zorgen over verdwenen student uit Maastricht

Afbeelding: Politiefoto

De politie onderzoekt de onrustwekkende verdwijning van een Ierse student uit Maastricht. John Michael Power (20) zei ruim een maand geleden tegen vrienden dat hij naar Berlijn zou gaan. Zijn ouders zochten vorig weekend tevergeefs naar sporen van hem in voornoemde steden.

Vrienden zagen Power junior op zaterdag 9 juni omstreeks 03.30 uur voor het laatst op zijn thuisadres in de Gubbelstraat in Maastricht. De student zei dat hij zou afreizen naar Berlijn om maandag weer terug te keren. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. 

Familie, vrienden en politie maken zich ernstig zorgen, zo meldt laatstgenoemde in een opsporingsbericht. Power staat als vermist geregistreerd in het Schengeninformatiesysteem. De Nederlandse, Duitse en Ierse politie staan in contact met elkaar en met Johns familie om meer informatie te krijgen over de situatie en locatie van de twintiger. Die gaf aan de Flixbus naar de Duitse hoofdstad te nemen. De halte voor deze internationale busverbinding tussen (middel)grote Europese steden bevindt zich in Maastricht aan de achterkant van het station. 

Tussenstops
De politie vraagt iedereen die John Power daar in de vroege uurtjes van zaterdag 9 juni heeft gezien om zich te melden. Hetzelfde geldt voor passagiers van Flixbussen naar Berlijn. Omstreeks 04.30 uur vertrekken vanaf station Maastricht meerdere bussen richting de Duitse hoofdstad met tussenstops in verschillende Duitse steden. Volgens de politie kan niet worden uitgesloten dat de student daar uitstapte. Het gaat om de stations van Mönchengladbach (05.50 – 10 uur), Dortmund (08.40 – 11.40 uur) en Frankfurt (14.00 – 15.00 uur). 

John Michael Power verhuisde in januari 2017 naar Maastricht vanuit het Ierse Cork waar hij Levensmiddelentechnologie studeerde. Of hij dat ook in Maastricht deed, is niet bekendgemaakt. Zijn familie verklaarde tegenover Ierse media ernstig ongerust te zijn omdat John zich sinds 9 juni niet meer meldde op sociale media en geen berichten verstuurde. 

John's ouders reisden vorige week vrijdag af naar Maastricht in een wanhopige zoektocht naar sporen van John. Die zou op de bus naar Duisburg zijn gestapt om vervolgens door te reizen naar Berlijn, verklaarde vader Michael tegenover de Limburgse regionale zender. Volgens hem kampt zijn zoon met psychische problemen en slikt hij daar medicijnen tegen. 

Rave-scene
Volgens Power senior is zijn zoon naast diens studie actief als dj in de rave-scene. "In de nacht van zijn verdwijning was hij op een feest in Maastricht en besloot plotseling naar Berlijn te gaan. John is een superslimme vent maar kan ook een duistere kant hebben en daar maken we ons zorgen over. Ik vraag iedereen uit de club-scene met informatie over onze zoon met klem om zich te melden. Al was het alleen maar om te zeggen dat John veilig is", zei de vader in een wanhopige informatieoproep op de Ierse radio.  

Power probeert toegang te krijgen tot het Gmail-account van zijn zoon om te zien of dat de afgelopen weken werd gebruikt maar stuit daarbij naar eigen zeggen op privacywetten die dat verhinderen. Telefonisch contact met zijn zoon is volgens hem onmogelijk omdat John zijn mobieltje onlangs verkocht.  

John Power is 1.85 - 1.90 meter lang, heeft bruin haar en groene ogen. Hij kleedt zich casual en draagt soms een oude zwarte hoed. Hij heeft een tatoeage op de binnenkant van zijn arm, draagt een leren armband en soms een nep-robijnring of zwarte oorring, zo staat in het opsporingsbericht en is ook te zien op foto's op zijn facebookpagina.