Roda stuurt alle testspelers weg

Print
Roda stuurt alle testspelers weg

Afbeelding: ANP Pro Shots

Roda JC gaat afscheid nemen van alle testspelers. Technisch directeur Harm van Veldhoven zegt dat de spelers niet genoeg hebben kunnen overtuigen.

Dat geldt ook voor Sébastien Bassong. De ex-international van Kameroen had te veel problemen met zijn fitheid. "Hij kon de oefenwedstrijd tegen VVCS niet spelen wegens overbelasting", zegt Van Veldhoven.

"Als dat al na twee trainingen een een halve wedstrijd het geval is, dan zie ik te weinig perspectief. En dat is jammer, want we zoeken spelers die vanuit achteren sturend zijn en leiding kunnen geven."

Geen mogelijkheid
Coach Robert Molenaar had hem nog wel een (halve) wedstrijd in actie willen zien. Maar daar was dus geen mogelijkheid meer voor.

Ook Alperen Sahin, Brandon Lee Griffiths en Leon Jenssen zullen niet terug te zien zijn bij Roda. "Dit is niet wat we zoeken", legt Van Veldhoven uit.

Kans
Ook coach Molenaar deelt die mening. "Omwille van de aantallen binnen de selectie hebben we deze jongens de kans gegeven. Het was een beetje op goed geluk. Maar dit is wel de laatste keer dat we dit zo doen. Dit is niet prettig. Niet voor de testers zelf en ook niet voor de contractspelers."