Japan na overstromingen nu geteisterd door hittegolf: vijf doden

Print
Japan na overstromingen nu geteisterd door hittegolf: vijf doden

De enorme hitte bemoeilijkt de opruimwerkzaamheden na de overstromingen die het gebied vorige week troffen. Afbeelding: AFP

Door een hittegolf zijn in Japan vijf doden gevallen en moesten 1500 mensen opgenomen worden in het ziekenhuis. Het warmst was het in Hiroshima. In die regio liep het kwik op tot 38 graden, melden Japanse media.

In grote delen van het land werd het warmer dan 35 graden. In de stad Osaka moesten 156 mensen naar het ziekenhuis omdat ze onwel werden door de hitte. Japanse meteorologen verwachten dat de hitte de komende week nog aanhoudt.

Opruimen
Het warme weer bemoeilijkt het opruimen van de schade die de overstromingen hebben veroorzaakt. In Okayama, waar meer dan duizend vrijwilligers hielpen met opruimen, moesten 48 mensen hun werk neerleggen wegens uitdroging en vermoeidheidsverschijnselen.

Japan werd de afgelopen tijd getroffen door ongekend hevige regenval en overstromingen. Daarbij zijn meer dan honderd doden gevallen en moesten honderdduizenden Japanners geëvacueerd worden omdat hun huizen onbewoonbaar waren.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen