Automobiliste overleeft week op radiatorwater na crash van klif

Print

Reddingswerkers ontfermen zich over Angela Hernandez aan de voet van de klif in Monterey County. Afbeelding: AD/REUTERS

Een Amerikaanse automobiliste die een week geleden spoorloos verdween, is levend teruggevonden aan de voet van een klif aan de Californische kust.

Angela Hernandez (23) uit Oregon crashte na een uitwijkmanoeuvre en belandde met haar SUV half in zee maar overleefde wonderwel door water uit de radiator te drinken.

Zestig meter
Een stel dat in de buurt kampeerde en een wandeling maakte langs de kust, ontdekte de vrouw vrijdagavond nadat ze het wrak van haar Jeep Patriot zo'n zestig meter lager aan de voet van de klif hadden zien liggen. De wagen bevond zich gedeeltelijk in het water van de Stille Oceaan, zo maakten de autoriteiten zaterdag bekend. 

De verdwijning van de automobiliste kreeg veel media-aandacht omdat haar voertuig op 6 juli voor het laatst was gesignaleerd op bewakingsbeelden van een tankstation bij Carmel. Dat was zo'n 80 kilometer ten noorden van de plek bij Highway 1 waar de wandelaars het wrak ontdekten.

Overstekend dier
Hernandez verkeerde volgens de woordvoerder van de plaatselijke autoriteiten in relatief goede toestand. "Ze had een schouderblessure en een hersenschudding als gevolg van de crash. Die volgde op een uitwijkmanoeuvre voor een dier dat plotseling de weg overstak. De vrouw overleefde zeven dagen door water uit de radiator van haar wagen te drinken. Automobilisten bezwijken meestal aan de klap van het neerstorten of sterven een verdrinkingsdood in zee maar deze mevrouw had het geluk om beide te overleven", zei John Thornburg.

Zus
Reddingswerkers wisten Hernandez van de voet van de klif naar boven te transporteren, waarna ze met een helikopter werd overgevlogen naar een ziekenhuis. De vrouw crashte tijdens een trip van haar woonplaats Portland naar haar zus in Lancaster bij Los Angeles.  

"Mijn zus overleefde 7 dagen in haar eentje aan de voet van een 60 meter hoge klif langs HWY1", schreef Isabel Hernandez zaterdag in een emotionele oproep voor financiële steun op facebook. "Ik deel dit bericht omdat mijn zus door de crash alles verloor wat ze had. Haar auto was noodzakelijk om in haar levensonderhoud te kunnen voorzien. Dit is erg traumatisch en haar herstelproces zal tijd vergen. Alle kleine beetjes helpen."