'Filmeditor Van Luijn doodgeslagen voor 700 euro'

Print
'Filmeditor Van Luijn doodgeslagen voor 700 euro'

Afbeelding: EPA

De in Arcen geboren filmeditor die donderdagnacht overleed op Mallorca na in elkaar te zijn geslagen, zou zijn beroofd van 700 euro. Dat meldt het Duitse weekblad Mallorcamagazin op basis van bronnen rond het onderzoek naar de dood van Wouter van Luijn (34).

Hij zou twee Spaanssprekende Pakistani op het eiland hebben gevraagd hem te vergezellen bij het kopen van drugs en daarbij op te treden als tolk. De drie mannen namen volgens het Duitse weekblad een taxi naar drugswijk Son Banya. Van Luijn wilde naar verluidt cocaïne kopen van een dealer, zou daarbij opvallend zijn portemonnee hebben getoond en toen plotseling zijn neergeslagen door de man.  

Aneurysma hersenen
Door de klap zou een aneurysma in de hersenen (ballonvormige uitstulping aan de onderkant van de slagaders) zijn gebarsten waardoor Van Luijn een bloeding kreeg tussen schedel en hersenen. Zonder deze al bestaande aandoening zou de Nederlander vermoedelijk niet zijn gestorven, meldt Mallorcamagazin tevens op basis van politiebronnen. 

Lees ook: 'Wouter, je was een groot talent en een prachtig mens'

Het verhaal dat Wouter van Luijn donderdagmorgen omstreeks vijf uur bewusteloos werd geslagen door vier of vijf personen die er daarna vandoor gingen, klopt volgens het weekblad niet. In werkelijkheid zou er sprake zijn van slechts één dader. 

Geen sporen
Die zou Van Luijn hebben neergeslagen in straatnummer 5 in Son Banya, hem daarna naar Camí de la Milana in Son Ferriol hebben gebracht om geen sporen van het incident achter te laten en de stervende Nederlander vervolgens met de gehuurde VW Tiguan naar het ziekenhuis hebben gereden. 

Lees ook: Man die Limburgse filmmaker Van Luijn naar ziekenhuis bracht gearresteerd

De bestuurder van de wagen zou inmiddels een bekentenis hebben afgelegd. Hij werd volgens de politie gearresteerd na tegenstrijdige verklaringen over wat er exact gebeurd zou zijn. 

Vakantie
De in Arcen geboren Van Luijn, die al lang geleden naar Amsterdam verhuisde, was met in elk geval zijn vader op Mallorca. Voor zover bekend vierden zij daar vakantie.