Vandalen slaan toe bij zwembad Meerssen

Print
Vandalen slaan toe bij zwembad Meerssen

Afbeelding: Politie Meerssen

Meerssen - Zwembad Meerssen is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van inbrekers.

Wijkagenten ontdekten de inbraak rond 6.00 uur ‘ ochtends. Het hekwerk aan de Molenveldweg was opengeknipt en de ligweide van het zwembad lag vol met rotzooi en verpakkingsmateriaal van snacks, snoepgoed en dranken. Nader onderzoek wees uit dat de genuttigde spijzen afkomstig waren uit de voorraad van het zwembad zelf. De inbrekers hadden een ruit in de deur naar de kassa- en opslagruimte ingeslagen om zich toegang te verschaffen. Ook werd een met een ijzeren plaat afgedekt raampje geforceerd.

Schade aanzienlijk
Volgens de politie is de schade aan de kassa en de verkoopruimte voor snacks en snoepgoed aanzienlijk. De politie heeft een oproep doen uitgaan aan eventuele getuigen om zich te melden.

Afgelopen week liet de voorzitter van het zwembad weten dat er door een groep jongeren regelmatig voor overlast wordt gezorgd op het pas heropende zwembad. Ze zouden zorgen voor een hoop rommel, verbaal geweld gebruiken wanneer ze daar op worden aangesproken en een hekwerk hebben vernield om zich zonder te betalen toegang tot het zwembad te verschaffen. Jongerenwerkers gaan binnenkort de medewerkers van het zwembad trainingen geven om ze te leren hoe te handelen in dit soort situaties.

Vrijwilligers
Zwembad Meerssen, voorheen De Parel, wordt sinds kort gerund door louter vrijwilligers uit het dorp. Zij ontfermden zich over het zwembad om definitieve sluiting te voorkomen. De gemeente zocht lange tijd naar een professionele partij voor de exploitatie, maar kon die uiteindelijk niet vinden..