Zomerschool in Kerkrade

© Marcel van Hoorn

In Kerkrade wordt vanaf maandag voor het eerst een zomerschool gehouden. Kinderen kunnen vijf dagen meedoen aan activiteiten als zingen, fotograferen, meditatie en sport.

Marcel de Veen

De zomerschool is een initiatief van musicus Jean-Philippe Rieu uit Eijsden, die onder meer diverse kinder- en poëzieboeken heeft geschreven. Hij verzorgt bovendien al geruime tijd projecten op basisscholen.

EnthousiastRieu werkte zijn plannen voor een zomerschool, bedoeld voor kinderen tussen acht en twaalf jaar, het afgelopen anderhalf jaar uit en klopte onder meer aan bij de gemeente Kerkrade. Daar werd enthousiast gereageerd.

StudentenHet resultaat is een dagprogramma dat van negen tot vier duurt. Tal van vrijwilligers en studenten zorgen voor ondersteuning

UnicefDe kinderen maken de komende week onder meer een film, met medewerking van Unicef. Verhalen en poëzie schrijven, een rap maken en dansen zijn andere activiteiten. Aan de eerste week van de zomerschool doen twintig kinderen mee. Begin augustus is er nog een editie.LandgraafAls de zomerschool in Kerkrade een succes wordt, volgt er ook een in Landgraaf.