Zomerschool in Kerkrade

Print
Zomerschool in Kerkrade

Afbeelding: Marcel van Hoorn

Kerkrade - In Kerkrade wordt vanaf maandag voor het eerst een zomerschool gehouden. Kinderen kunnen vijf dagen meedoen aan activiteiten als zingen, fotograferen, meditatie en sport.

De zomerschool is een initiatief van musicus Jean-Philippe Rieu uit Eijsden, die onder meer diverse kinder- en poëzieboeken heeft geschreven. Hij verzorgt bovendien al geruime tijd projecten op basisscholen.

Enthousiast
Rieu werkte zijn plannen voor een zomerschool, bedoeld voor kinderen tussen acht en twaalf jaar, het afgelopen anderhalf jaar uit en klopte onder meer aan bij de gemeente Kerkrade. Daar werd enthousiast gereageerd.

Studenten
Het resultaat is een dagprogramma dat van negen tot vier duurt. Tal van vrijwilligers en studenten zorgen voor ondersteuning

Unicef
De kinderen maken de komende week onder meer een film, met medewerking van Unicef. Verhalen en poëzie schrijven, een rap maken en dansen zijn andere activiteiten. Aan de eerste week van de zomerschool doen twintig kinderen mee. Begin augustus is er nog een editie.

Landgraaf
Als de zomerschool in Kerkrade een succes wordt, volgt er ook een in Landgraaf.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen