Dumoulin: 'Eerste 50 kilometer haatte ik het wielrennen'

Print
Dumoulin: 'Eerste 50 kilometer haatte ik het wielrennen'

Afbeelding: ANP

Tom Dumoulin had goede benen, weinig pech, voelde zich als een vis in het water op de kasseien, maar was na afloop van de negende etappe van de Tour de France toch vooral teleurgesteld.

"Ik had vandaag als winnaar uit de bus willen komen van de klassementsrenners, maar dat is niet gelukt”, zei Dumoulin zondagmiddag in Roubaix na zijn negentiende plek.

Goede benen
Er gebeurde van alles in de kasseienrit, maar op de streep waren de verschillen tussen de klassementsrenners minimaal. Winst in de rit ging naar John Degenkolb. "Ik had echt goede benen en heb een keer op een strook vol doorgetrokken, waardoor er een mooi groepje ontstond. Maar door de tegenwind kwam het steeds weer samen." De Maastrichtenaar staat nu vijftiende in het algemeen klassement op twee minuten van Greg Van Avermaet.

Chaos
"Het was een zeer hectische rit, vooral de eerste vijftig kilometer. Toen haatte ik het wielrennen echt: al dat gedrang, het leek wel een massasprint van een uur lang. Daarna kwamen de kasseien en werden veel renners langzaam moe en werd het iets veiliger.” Over de lekke banden van concurrent Romain Bardet zegt Dumoulin: "Die moet eens naar zijn bandenleverancier kijken."