Tourspel rit 9: Eerste vrouwelijke dagwinnaar in tourspel 2018

Print
Tourspel rit 9: Eerste vrouwelijke dagwinnaar in tourspel 2018

Afbeelding: De Limburger

Ton Korenromp (72) uit Jabeek mocht zich zondag kronen tot dagwinnaar in het Tourspel van De Limburger. Voor het eerst deze Tour de France waren de felicitaties en de dagprijs voor een vrouw.

“Maar ik moet wel gelijk eerlijk erbij zeggen dat ik bij het voorspellen en invullen van mijn tourploeg ondersteuning heb gehad van mijn zoon. Hij is de wielerkenner in het gezin.” Haar zoon Jules Korsten (37) woont echter niet om de hoek, maar ruim 15.000 kilometer verderop. “Mijn zoon woont met zijn vrouw en zoontje in Indonesië. Maar ook daar volgt hij het wielrennen ondanks het tijdsverschil nog op de voet. Hij houdt alles bij. Hoe hij het doet, weet ik niet, maar hij weet alles van de wielrenners. Hoe hun vorm ervoor staat en hij analyseert hun conditie”, vertelt Korenromp. “Het was al zijn hobby toen hij nog een kind was. Hij vindt het leuk om er reeksen in te ontdekken, maar het maakt dan niets uit of het voetbal of wielrennen is.”

Geen verrassing
Het telefoontje van ons komt niet als een verrassing. Korenromp had al gezien dat ze had gewonnen. En uiteraard heeft ze ook al contact gehad met haar zoon. “Via de app hebben we heel veel contact. Dat is wel heel erg leuk.” Van jaloezie dat moeders deze zondag de dagprijs pakte, was er dan ook geen sprake. “Hij gunt  het mij helemaal. Het gaat hem ook helemaal niet om de winst, maar om het spel en de eer.”

Valpartijen
Korenromp zat zondag een groot deel van de dag voor de televisie. “Ik heb grote delen van de etappe gezien. Wat een verschrikkelijke wedstrijd en wat een valpartijen”, zegt ze met een lach.  “Wat doen ze elkaar toch aan?” Toch had ze toen John Degenkolb als eerste over de finish kwam niet gelijk door dat ze had gewonnen. “Ik weet wel ongeveer welke renners ik in mijn ploeg heb, maar niet allemaal.”

Trakteren
Twee keer per jaar reist Korenromp naar Indonesië om haar zoon te bezoeken, bij het volgende bezoek gaan ze iets leuks doen van de gewonnen 30 euro. “Zeker weten. Dan zal ik hem trakteren.”