Speeltuintje op slot, eigenaar en gemeente in de clinch

Print
Speeltuintje op slot, eigenaar en gemeente in de clinch

Afbeelding: iStock

Meerssen - Speeltuin ’t Romeintje in Rothem is, ondanks lopende onderhandelingen tussen de eigenaar en de gemeente, tot nader order gesloten.

Toen ondernemer Jean Rompelberg de voormalige fabriek van Smeets Confectie aan de Kuilenstraat kocht met het plan het karakteristieke pand volledig te restaureren en weer een nieuwe bestemming te geven, kreeg hij er het naastgelegen speeltuintje ’t Romeintje automatisch bij.

Het haasje
Volgens Rompelberg probeert hij al ruim twee jaar tot overeenstemming te komen met de gemeente Meerssen over dat speeltuintje. Zoals de situatie nu is, is de onder­nemer aansprakelijk voor onverhoopte ongevallen met spelende kinderen. Bovendien moet hij financieel opdraaien voor onder meer het onderhoud, verplichte keuringen van de toestellen en verzekeringen. En dat gaat hem te ver. "Als er iets gebeurt, ben ik het haasje. ­Bovendien steek ik al heel veel geld in de revitalisering van Rothem.”

In de clinch
Rompelberg zegt er met de gemeente Meerssen niet uit te komen. Niet qua gebruik, maar ook niet wanneer het gaat om eventuele verkoop van de grond onder het speeltuintje aan de gemeente. "Wat de ­gemeente mij biedt, is verre van genoeg.” Hij memoreert tevens hoe hij de afgelopen paar jaar al vaker met de gemeente in de clinch heeft gelegen over verschillende aspecten van de restauratie van het oude industriepand.

IJsjes
"Ik wil het speeltuintje voor de kinderen uit de buurt dolgraag openhouden. Maar ik sta met de rug tegen de muur.” Vlak voor het weekeinde liet hij ijsjes uitdelen aan beteuterde kinderen die hun speeltuintje op slot aantroffen.

Oplossing
"De gemeente is nog steeds in onderhandeling met de eigenaar van het speeltuintje en hoopt dit tot een goed einde te brengen”, laat de gemeente Meerssen in een reactie ­weten. "Ondanks de sluiting hoopt de gemeente dat de eigenaar in gesprek wil blijven en dat er samen ­gezocht kan worden naar een oplossing.”

Rompelberg is stellig: "Zodra ik de groene kaart van de verzekering zie, gaat het slot er weer van af.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen