Weekeinde eist drie levens in Limburg

Print
Weekeinde eist drie levens in Limburg

Afbeelding: AD/112

Auto-ongelukken en een verdrinking hebben in Limburg afgelopen weekeinde aan drie mensen het leven gekost. Tien personen raakten gewond.

In de Boschmolenplas in Heel verdronk zaterdag een 42-jarige man uit Slowakije. Rond drie uur die middag verdween hij onder water in een deel van de plas waar niet gezwommen mag worden. Zaterdagavond werd zijn lichaam gevonden.

Avondje stappen
In de nacht van zaterdag op zondag botste een auto met vier inzittenden op de Venrayseweg in Horst tegen een boom. Daarbij kwam een 17-jarig meisje uit Venlo om het leven. De drie anderen raakten gewond, van wie een ernstig.

Lees ook: Vrienden rouwen op plek fataal ongeluk: 'ze vroegen me mee te rijden, maar ik zei nee'

Kinderen
Een Duitse jongen van 10 jaar overleed in de nacht van zaterdag op zondag aan de verwondingen die hij eerder die dag had opgelopen bij een ongeval op de Valkenhuizerlaan in Kerkrade. De jongen zat met drie broertjes van 7, 10 en 11 jaar in de auto die werd bestuurd door hun 31-jarige vader. Vermoedelijk door een medische oorzaak raakte de man de macht over het stuur kwijt. 

Pool
Zaterdagavond reed een auto met drie Polen op de Hofweg in America tegen een boom. Alle drie raakten ze gewond. De bestuurder ging ervandoor maar kon later worden aangehouden. Hij had gedronken.