'Duits' OV-ticket beschikbaar voor reizen naar Nordrhein-Westfalen

Print
'Duits' OV-ticket beschikbaar voor reizen naar Nordrhein-Westfalen

Afbeelding: Flickr/Rob Dammers

Arriva gaat Duitse OV-tickets verkopen op de lijn Aken-Heerlen. In de hele Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) geldt één overkoepelend tarievenstelsel voor het reizen met het openbaar vervoer.

Daardoor kan de reiziger daar met één kaartje en bijbehorend aantrekkelijk tarief, met alle vormen van openbaar vervoer reizen in de regio van bijvoorbeeld Aachen tot Dortmund. Deze kaartjes zijn vanaf deze zomer ook verkrijgbaar in de bus bij Arriva en te gebruiken op de buslijnen tussen Aken en Heerlen.

Grens
Het aanbod bestaat uit enkele reistickets en dagkaarten die zowel door één persoon als door een groep gekocht kunnen worden. Mobiliteitswethouder Charles Claessens van de gemeente Heerlen: "In het dagelijks leven trekken we ons in deze regio niets aan van de grens. Wij gaan net zo gemakkelijk winkelen in Aken als dat zij naar het theater komen in Heerlen. We proeven naar hartenlust van de verschillende culturen binnen een straal van 50 km. Dat blijkt onder meer ook uit het convenant dat Heerlen en Aken hebben gesloten en waarvan mobiliteit een onderdeel is. Met deze NRW-kaartjes kun je gemakkelijk naar alle grote bestemmingen in de Duitse buurregio. Tot voor kort was dat een ingewikkelde kwestie. Maar dat is nu gelukkig verleden tijd."

Lijn 44
Eerder waren deze kaartjes ook al verkrijgbaar, maar alleen geldig in bus- en treinlijnen op Duits grondgebied. Nu de kaartjes ook geldig zijn aan de Nederlandse zijde van de grens, specifiek in de buslijn 44 Heerlen-Aken en vanaf december ook in de nieuwe directe treinverbinding op het traject tussen Heerlen en Aken, wordt het voor meer reizigers interessant om een uitstapje te maken naar een verdere bestemming in Duitsland.

De verschillende tickets worden verkocht onder de namen Schöner TagTicket NRW (dagkaart - 1 persoon 30,50 en 5 personen 45 euro), Schöne Fahrt Ticket NRW (geldigheid 2 uur – voor 1 persoon jonger dan 15 jaar 10 euro, voor 1 volwassene 20 euro) en Schöne Ferien (1 persoon jonger dan 21 jaar, gedurende de hele zomervakantie geldig voor zestig euro en andere NRW vakanties 30 euro).

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje