Stutten in Sittardse bibliotheek blijven voorlopig staan

Print
Stutten in Sittardse bibliotheek blijven voorlopig staan

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Sittard - De twee stutten die vloeren ondersteunen in cultuur- en onderwijscomplex Ligne, blijven naar verwachting nog zeker tot eind dit jaar staan.

Uit voorzorg is in november vorig jaar het plafond van de bibliotheek in Ligne ondersteund met een stut, die recht voor de balie is geplaatst. Ook in de parkeergarage onder Ligne is een stut geplaatst.

Breedplaatvloeren
Aanleiding was de onzekerheid over de veiligheid van gebruikte breedplaatvloeren in het pand, na het plotseling instorten van een in aanbouw zijnde parkeergarage in Eindhoven. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelde een protocol op voor gemeenten om te inventariseren of er mogelijk meer gebouwen niet veilig kunnen zijn.

In de Westelijke Mijnstreek zijn tientallen gebouwen onderzocht. Alleen in Ligne zijn daarbij uit voorzorg twee stutten geplaatst, in afwachting van de uitkomst van het onderzoek. Vrijwel alle onderzoeken in de regio zijn inmiddels afgerond en hebben geen onveilige situaties aan het licht gebracht, hebben Beek, Stein en Echt-Susteren bevestigd.

Onderzoek
In Sittard-Geleen loopt nog één onderzoek: Ligne is nog steeds gestut. Een gemeentewoordvoerder meldt nog niets te kunnen vertellen over de situatie omtrent Ligne. "Het is wachten op de uitkomsten van het landelijk onderzoek”, zegt hij. Het Rijk moet met nadere richtlijnen komen die bepalen of er maatregelen nodig zijn in Ligne, en zo ja welke. De verwachting is dat het zeker nog tot het eind van dit jaar duurt eer daar duidelijkheid over komt, meldt de woordvoerder. "Tot die tijd blijven de stutten staan.”

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →