Harrie (80) loopt 4 keer 50 kilometer en wil nog altijd de snelste zijn

Print
Obbicht - Tachtig jaar en nog vier keer vijftig kilometer wandelen; Harrie Vrehen uit Obbicht draait er zijn hand niet voor om.

"Sporten is mijn grootste hobby. Ik wandel ieder weekend twintig kilometer, doe aan yoga en ben twee keer per week in de sportschool te vinden. Wist je dat ik ooit de Centurion, 160 kilometer snelwandelen, in 22 uur en 46 seconden voltooide? Niet dat ik altijd zo sportief was hoor. Ik was vroeger boekhouder, at ongezond en sportte nauwelijks. Toen een arts me wees op mijn ongezonde levensstijl, draaide ik 180 graden. Nu kan ik maar moeilijk minderen. Dit jaar doe ik voor de zestiende keer mee aan de Vierdaagse. De sfeer, de mensen langs de kant; ik vind het prachtig."

Lees ook: Sporthal als Limburgs wandelaarshotel tijdens Vierdaagse

"Het is een bewuste keuze om niet veertig, maar vijftig kilometer te wandelen. Samen met drie andere lopers van WSV Echt slapen we op twee aparte kamers. Dat vind ik wel zo prettig. Daarnaast starten we een uur eerder - om 04.00 uur - en vermijden we zo de massale groep lopers. Ik heb mijn eigen tempo - zo’n zeven kilometer per uur - en zorg dat ik tijdig binnen ben. Met het eerste busje ga ik terug naar de sporthal, eet ik een soepje, neem ik een douche en doe ik een tukkie. ’s Avonds eten we samen, drink ik een biertje en ga om half tien plat. Ik ben nog niet van plan te stoppen, maar doe het dit jaar wel rustig aan. Ik ben twee keer gedotterd en tien dagen geleden hebben ze een hartritmemonitor geplaatst. Een paar maanden geleden werd ik onwel in de sportschool. Toch weerhoudt dat me er niet van mee te doen.”

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →