Gehandicapten genieten van Rieu door inzameling van kleding

Print
Gehandicapten genieten van Rieu door inzameling van kleding

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Een groep van 48 mensen met uiteenlopende soorten van hersenletsel kan donderdagavond 19 juli op het Vrijthof genieten van André Rieu en zijn orkest, door Aktie '68, een stichting die via kledinginzameling mensen met beperkingen uitstapjes aanbiedt.

Het gaat om 48 personen, waarvan 14 in een rolstoel, die in een woonbegeleidingscentrum van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) verblijven. Een eerdere groep van 32 cliënten van SGL bezocht al op donderdag 12 juli één van de concerten van de Maastrichtse stehgeiger.

De twee uitstapjes naar Rieu zijn mogelijk gemaakt door Aktie '68. De 50 jarige stichting biedt kinderen en volwassenen met een beperking uitstapjes via de opbrengst van kledinginzamelacties.

Voordat de groep donderdag 19 juli het plein betreedt om van het concert te kunnen genieten, is er al een hele operatie in gang gezet. Er zijn zo'n tien busjes nodig om de groep te vervoeren. Ze krijgen eerst koffie en vlaai in de Sterzaal aan de Bredestraat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →