Max en Luna populairst voor hond en kat

Print
Max en Luna populairst voor hond en kat

Afbeelding: Istock

Max en Luna zijn de populairste namen bij honden- en kattenbezitters.

Succes Verstappen
Max staat bij de honden opnieuw op de eerste plek. In 2016 kwam de naam met stip op één binnen. Het vermoeden is dat de populariteit te maken heeft van het succes van Max Verstappen in de Formule 1. Sinds zijn intrede in de hoogste klasse van de autosport wordt de naam Max vaak gebruikt. Pip is bij de honden ook in trek en steeg van de vierde naar de tweede plek, gevolgd door Bella, Bailey en Bo.

Kattennamen
Bij katten wordt het meest gekozen voor Luna. Deze naam heeft Pip van de eerste plek verdrongen. Nala is ook in trek. De kattennaam uit de musical de Lion King, die vorig jaar de top vijf binnenkwam, staat nu op de derde plek. Daarna volgen Coco, nieuwkomer in de top vijf, en Max.

De naam Tijgertje is uit de gratie. Vorig jaar viel de naam al uit de top vijf en hij staat nu ook niet meer in de top tien.

Het namenonderzoek wordt sinds 2006 jaarlijks uitgevoerd door huisdierenverzekeraar Reaal Dier & Zorg. De uitkomsten zijn gebaseerd op een analyse van ruim 120.000 polishouders.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →